Social vattenpolo

Kort beskrivning

Ingen kontakt.

Män och kvinnor (mixade lag).

Blandade förmågor. 

Olika åldrar (16 år uppåt).

När vi tränar spelar vi efter hur många som dyker upp. Ibland är det 2 mot 2, eller det kan mycket väl vara 3 mot 4 eller till och med 6 mot 7. Oftast spelar vi i djupa ändan av bassängen, på kortsidan.

Annars är reglerna mycket liknande, förutom att det är kontaktfritt. Syftet är att göra mål i motståndarburen genom att flytta bollen upp, via pass och dribblingar.

 

Allmänna spelregler

 

Offsideregeln:

2m linje, röd markör – Det finns en 2 meter markör (mätt från målet) och ingen anfallande spelare får ta emot bollen i 2 metersområdet. Man väntar utanför den linjen. När du väl fått bollen kan du simma in i 2 metersområdet för att komma närmare målet.

 

Etikett:

Social Vattenpolo är blandade kön och beröringsfritt, så minimera oavsiktlig kontakt, särskilt mellan män och kvinnor. Kontakt kan endast tolereras om det sker av misstag när du försöker spela bollen. Försök blockera skott och passningar.

 

Rättvist spel:

Inga aggressiva handlingar och aldrig en knuten näve. Armbågar, huvuden och sparkar kan orsaka skada så var försiktig. Var extra försiktig med fötterna när du sparkar iväg för att simma och med armbågarna medan du simmar.

 

Du får endast använda en hand för att passa, skjuta och kasta bollen.

 

Straffar: 5m linje, gul markör – Det är härifrån straffar läggs.